mandag den 22. december 2008

Ombygningsbilleder uge 51

Julen står for døren, men arbejdet på Blue Water Arena fortsætter.

Ved udebaneafsnittet på sydtribunen er man i færd med at skifte hegnene til en type, der er mere ubehagelig at kravle over.
Og så er man begyndt på fuldstændige nedrivning af den over 50 år gamle vesttribune. Beslutningen blev truffet i byrådet for en uge siden, og nu er en tredjedel af tribunen allerede væk. Som man også aner på billedet er man begyndt at fjerne indmaden i den gamle lounge, der ombygges fuldstændigt som led i udvidelsen.

På vesttribunens plads opstår en helt ny siddetribune med adgang primært fra lounge-bygningen. Der bliver 2200 siddepladser på den nye tribuner, primært til presse, sponsorer og VIP-gæster. Tribunen udføres i ét niveau, der stort set følger linien fra den gamle tribune ned mod banen.

Som det ses er beklædningen fjernet på loungebygningen, de gamle speakerbokse er væk, og snart er vesttribunen blot et minde.

I nordenden etableres der nu ståpladser på nedre afsnit som erstatning for ståpladserne foran den gamle tribune. Ikke en helt tosset disposition, da udsynet fra de nedre pladser er væsentligt bedre for stående publikum end for siddende publikum.
Så hopper vi indenfor til et kig ned i ankomsthallen til nordtribunen. Man kan ane billetlugen, hvor billetterne vill blive solgt til hjemmepublikummet på kampdagen.


Nordkurven er stort set klar til montage af betonelementer, fundamenterne er støbt, jordarbejdet er afsluttet og der er etableret kørevej mellem stadionhal og administrationsbygning.
Nedenfor ses den midlertidige kørevej mellem stadionhal og administrationen. Man ser også trappen fra administrationsetagen til stuetagen og videre ned i spillerområdet i kælderen. Her etableres senere en gangbro fra administrationen til loungebygningen.
På nordtribunen fortsætter arbejdet med at montere trapper, rækværk, osv.. Her ses en "midlertidig" understøtning af gangbroen op til toiletterne.
Facaden på nordtribunen beklædes med glas - man er nået næsten hen til ankomsthallen. Dermed kan man ane hvordan denne del af stadion ser ud, når det hele er færdigbygget.
God fornøjelse og god jul!
PS: Jeg forsøger efter nytår at fremskaffe revideret tidsplan og andre detaljer, som efterspurgt flere steder.



lørdag den 6. december 2008

Ombygningsbilleder uge 49

På de 14 dage der er gået siden sidste opdatering er der sket ting og sager på stadion. Denne weekend er administrationen i gang med at flytte fra den kommende loungebygning til de nye kontorer på 1. sal i nord-bygningen. I nordbygningen arbejdes der således stadigvæk på alle tre etager for at få funktionslokalerne klar til brug.

Først et kig fra nordtribunen mod nordvesthjørnet, vesttribune, stadionhal, og 999-skorstene. Som det ses på billedet er sæderne nu blevet fjernet på vesttribunen, ligesom ståpladserne foran er væk, og der er støbt fundamenter i nordvestsvinget.
Nedenfor et kig den modsatte vej på fundamenterne til det nye fan-afsnit. Støbningen er afsluttet og man er i gang med at fylde op med sand og grus inden elementerne monteres.

Så lige et kig på sydtribunen, hvor stolene er ved at blive demonteret igen - de var simpelthen ikke gode nok, så det blev en om'er fra leverandørens side.
Et kig ud fra nordtribunens øvre afsnit ud over administrationsbygningen og stadionhallens tag mod nørreskoven og kollektivhuset....
Her en forsmag på spillernes tur ud på banen...

Sådan ser vesttribunen ud få dage før det historiske tag bliver rykket af. Sæderne er væk, ståpladserne er væk, og snart står kun den nøgne betonkonstruktion fra 50'erne tilbage. Bemærk i øvrigt også at der er blevet monteret tag på hele nordtribunen, samt trukket de første ledninger og monteret de fleste rækværk osv..

Ud over at stole og tag forsvinder fra vesttribunen, så er man også gået i gang med at fjerne det sparsomme inventar bag tribunen. Det er blandt andet gået ud over toiletterne i den ene ende:

På facaden mod Gl. Vardevej er man begyndt at montere glas-elementer.

Og den sidste del af facadebeklædningen af administrationen er også færdiggjort:

Til slut et billede på den nuværende situation: Den nye tribune og administrationsbygning i baggrunden og den gamle vesttribune i afpillet udgave i forgrunden.


I alt 110 billeder fra denne uge på: